Tips merawat muka oleh putri ! senang jer

         Assalamualaikum.. ^^  Nak tau tipsnya? Cara nak merawat muka,apa lagi sedang cuti sekolah ni,cuti apa-apa lah,cuti ahad ke?cuti kerja ke? okay..Tipsnya




Pertama !
     Pagi pagi siram muka dengan Air hangat, dari air paip,! gosok muka dengan tuala yang bersih ! kALAU diharuskan,,,LAKUKAN ! rawat muka selama 1 hari 2/3 kali , pagi,petang malam,sebelum tidur tu haa!


Kedua !
     Sebagai islam,kita bersolat lima waktu sehari semalam kan ?? jadi semasa berwuduk tu boleh menjaga muka dengan bersih.. Inshaallah.. Ni kalau putri tanya lelaki," Apa rahsia korang haa? bersih je muka pa?pakai produk ka?" Diaorang jawab " Rahsianya,,, berwuduk lah !! haha " gelakkan cik putri pulak.. -.- hais


Ketiga !
     Wahai si gadis cantik sekaliannnnnnnnn!! hehe.. nak muka berseri-seri tak? haa..selalu minum air masak, elakkan minum air sejuk,dan air mineral.. jaga kesihatan ! kita masih muda lagi...


Keempat !
     Nak tau tak macam mana nak putihkan muka dengan ASLI  ..err macam mana tu -.- Sapa sini tak suka makan tomato ?? banyak khasiat tau tomato ni ! boleh cerahkan kulit.. Inshaallah la.. nak merawat muka tu secara perlahan-lahan lah.. sabar sabar sabar..


Kelima !
    Jangan terlalu banyak guna produk untuk muka, SEBAB ! ianya boleh merosakkan muka kita COMING SOON ! kalau tak nak percaya sudah, nanti bila kita tua,muka dah tak larat gitu.. Putri pun sekarang pakai garnier.. sebab dah 2 tahun putri tak pakai bedak macam2 , pencuci muka pun tak.. Alhamdulilah sekarang..


Keenam !
     Gosokkan kulit muka dengan limau nipis, rasa pedih-pedih kan ? sebab ada bakteria kot..(mama kata) -.-
 memerlukan kesabaran yang penuh dugaan ! ^^


Ketujuh !
     daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah HaBISSSSSSSSSSSSSSssssss !

         Lepas tu jadilah macam ni ^^

Assalamualaikum.. semua 

8 ulasan:

QmaRidh berkata...

alternatif lain, guna miracle tab yg ada kat Qma Shop ;)

Asningtiyas Nasdja Putri berkata...

hehe.. bestnya.. nk nak ^^

tyrah abu bakar berkata...

thanks kak sebab kongsi pasal tips merawat muka nie :)

Asningtiyas Nasdja Putri berkata...

hehe..sama ^^ adik

nia marlissa berkata...

pedih nya guna limau

Asningtiyas Nasdja Putri berkata...

kalau nk putihkan muka,guna limau,inshaallah dgn usaha ^^

Yana yani berkata...

guna limau kasturi boleh tak

Asningtiyas Nasdja Putri berkata...

eh.. boleh je yana ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...