Nak tau virus facebook ?

              Assalamualaikum.. ^^ apa kabar korang? buat apa sekarang ? boring tak ?
 "Banyak tanya cik putri ni -.- ''  putri ada nak share................................... adalah.. 


putri suka terjah blog orang !!!!!!!!!! kasi virus ! hehe ^^ tak adalah.. 
  Ni haa... cik putri nak bagi tau virus kat Facebook ! makin famous kan bab virus ni ni .. sebab dulu cik putri pernah kena T.T memang... tak tau nak kata apa.. 



Kalau Facebook Chat bagi Link biru tu ... kan! jangan tekan link biru tu.. lainlah kalau kawan kita betul-betul hantar message.. contoh.

          " you wanna see http://blablalalalalaaa.jdfb.dskja33 ? "
    Kita pun balas " WOi . hafiz tak bagi salam ke ! "
          " you must check it out http://blablabla.....32r84hnb "
   Kita pun dah geram ... Lalu klik link tu ^^ hmm..  pandai tak ? then nak tau apa terjadi seterusnya ???
       Dia klik link tu , terus download ke PC kita -.-.. virus giloo betulla.. 
 Maknanya kadang-kadang tu ada file hilang/ facebook tak boleh sign in / dan laptop tak boleh nak on ..


   Hati-hati lah yea ! berwaspada! 
Nak tau cara nya.. putri just mahu share... Tekan ada start (selalunya ada  di bahagian kiri )

Klik tu ''seacrh program and files''.. then taip '' virus '' then ada gambar macam istana tu kan.. Klik itu .. 
then scanning your computer.. 

6 ulasan:

Siti Nur Aisyah berkata...

thanks for the info.:)

Asningtiyas Nasdja Putri berkata...

welcume aisyah ^^

haffizmohdnoor berkata...

oh yeke?? ade jugak dpt link biru tu tp xpernah klik.. nasib baik.. thanks for info..


http://haffizmohdnoor.blogspot.com/2011/12/filem-songlap-kecewakan-penonton.html

shark berkata...

next time kne ingt ler
kalu tiba2 jer member kita speaking pastu ks link xyah ler tegur..
ada something ler tue:)

Nizam Ijam berkata...

alamak virus...hehe

Asningtiyas Nasdja Putri berkata...

betul2 ^^ viruss ohh tidakk

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...