Segmen Kenali Diriku By acuTeyha : 10 Perkara 10 hari(1)

       Assalamualaikum.. cakk!! hari yang ku tunggu.. Tak ada idea nak buat entry..so nak join Segmen AcuTeyha.. yang comey2 tu.. hihi.. nak terjah?follow? nak usha? nak guling2? boleh je.. 
       KLIK SINIIIIIIIIIIIIIIIIIII !! HUH  oKAY.. ni entry untuk 30 - nov - 2011 -.-
                      Sorry... tetido semalam... malas nak buka laptop.. 


Tajuk : ---- 10 perkara yang putri tak boleh lupakan sejak zaman sekolah.. 
          Tapi putri masih Bersekolah Di Smk Bandar Utama ..from4 lagi.. hehe.. tahun Depan -.-'' shyyy!! SPM
  tau lahh!!  =.=  
 Okay..ok.ok.. masa sekolah rendah dulu.. 
    1 . Putri ni dulu memang bengong dulu,pendiam, tak banyak kawan, dan penakut.. tapi ingat lagi masa tu
       darjah 1 .masuk kelas 1 Anggun.. ehem2 kelas pertama! :P -.- Masa tu exam BM,cikgu edarkan soalan
      kat murid.. Apa lagi,putri cepat2 jawab soalan tu.. Then cikgu marah,sebab cikgu lom bagi arahan.. -.-
       Haisy..malu malu.. rasa nak lari dalam kelas tu..

  2. Erm, waktu darjah 1 jugak, putri ni gangster jugak lah.. cuba teka buat apa? ...-- Pergi tumbuk kawan
   India sampai hidung berdarah.. -.-.. sebab dia amik pensel putri.. Emosi putri gunung berapi tk terkawal
  hehe.. gurau2 ...

 3. Masa sekolah rendah.. Kawan putri berak dalam seluar kat kelas... berbau kot.. -.- err.. tak tau la sapa..
 4 . Masa darjah berapa..tk ingt.. cikgu asyik2 tukar kelas.. mula.1 Anggun - lepas tu 1 Budiman..lepas tu 
    1 Cemerlang, lepas tu 1 dinamik.lepas tu.. sampai ke kelas AKHIR sekali -.-.. adoi nye pun.. 
    balik2.. Kelas 1 Budiman citernye pun.. 


5. Erm.. Adalah.. seorang kawan putri.. masa darjah 4 ke 5 .. laki.. Dia bukak stoking dia.. apa lagi..
  Bagi semua murid perempuan Bau stoking dia.. ehee.. jgn mrh kawan ku.. ini just memori kenangan lama..





6. Masa darjah berapa . putri kena cabut gigi.. Haih.. -.- tergigil kat depan pintu..masuk bilik tu dah macam
  bilik hantu je..tk ada lah,, biasa je... Lepas kuar ..dah siap cabut.. arhhh!!! lega!!!!!!!!! xD gila..

7. Ingat lagi masa tu.. Kertas exam BI murun mendadak gila.. masa Skolah rendah.. Cikgu Mona ajar BI.
  garang tol.. ;P tapi skrg syg kat cikgu love u!! hehe.. jap.jap..nak ceritaa.. korang dengar ni!!
  Mula-mula, cikgu nak bagi kertas soalan tu, lepas tu putri kena panggil, huh takot2.. Ramai juga putri dengan
  kawan2 berdiri kat belakang kelas.. denda kena sportjam 50 kali kot.. -.- masa tu putri hampir nak pengsan
 , pegang tangan kawan...huh berpeluh... then cikgu suruh duduk.. Balik2 tiba2 menangis putri -.- bebudak.

8. Ahaa!! Ada masa skolah.. Cikgu tanya '' Asning nanti besar,cita-cita,apa?'' lalu putri... tak jawab,,-.- 
  Budak kecik mana tau Cita-cita ..doktor?polis? haih.. padan muka,cikgu marah! kena berdiri dulu,kat sebelah cikgu, selepas cikgu tanya kwan2 lain.. 

9. Ehem2.. Masa darjah 3 kot.. Putri BUlan datang! OHH :O kasi terbalik kan..shyyy..malu oii..
  Baju belakang basah,penuh dengan berwarna merah! oh tidak! putri nangis , ustad sekolah agama..
 kasi ceramah.. kena solat lima waktu.. jgn tinggal.. hmm macam2 .. rindu ustad tu.. mesti dah lupa kat putri
  emm.. :(

10. Ehem.. masa sekolah agama dulu ada orang minat kat putri.. -.- putri dulu mana tau bab CINTA 2 ni..
    masih bengong.. betol..tk caye? Orang yg minat putri tu sikit2 usha2 tiap hari.. Siap dia bagi pas pas kat kawan putri dengan kertas tu ada ..''I LOVE U '' THEN putri bagi balik lah malas nak cinta2.. TAK PAHAM apa dia tulis.. biasa lah..bengong lagi T.T .. tak tau apa2

   Hehe..itu je.. Kisah yg buat kenangan bagi putri,,, yang mana best.. komen2.. Sekian wassalam..


 (1)   (2)   (3)    (4)   (5)   (6)    (7)    (8)    (9)   (10) 

4 ulasan:

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

hahaha adoi..putri egt lagik ek....?? kalo acu xengat dh kenangan sekolah rendah dlu..byk ingat pasal skul menengah jek. pape pon tenks join..yg penting jgn lpe entry seterus nye..:)

Asningtiyas Nasdja Putri berkata...

hehe..biasa2 je ^^ okay..mesti ingat entry seterusnya punya..

Noramira Kassim berkata...

baguih! kena kasik ceramah ngan ustaz..

Asningtiyas Nasdja Putri berkata...

uih... >.< hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...