Budak Islam diajar lagu KRISTIAN..

      Assalamualaikum,, 
       Dekat berita semalam.. dilaporkan murid yang beragama islam diberikan tuisen percuma.. 
   Tajuk lagu tu''Yes,i know jesus loves me'' dan'' hari ini rasa ku bahagia'' ..yang memuji nabi isa dgn isyarat 
tangan simbol salib.. ish2.. terkejut berita smlm.. kalau tak silap,budak tu diajar pasal nabi isa disalib dan difahamkan.. dn diajar ttg agama kristian secara halus... 


             Ada guru yg mendakwa murid skolahnya yg boleh mnceritakan kisah nabi isa.. dan menyanyi lagu jesus
..  pendapat putri..dua2 salah.. kalau sudah trbukti guru yg bgi tuisen percuma tu salah..kalau kita yg slah fhm,mcm mna??  ade yg nak keadilan .. macam mcm yg brlaku negara kita ni.. kata 1 malaysia.. 
  
         Serius.putri tak suka bab politik ni... kdg2 geram kat politik ni.. macam2 ayat POWER  dia org gune..
 contohnya.. ''undilah umno''.. kebanyakan masyarakat hidup bersederhana tidak mahu mnyertai bab politik ni..nk hrpkan sape bleh amankan negara dri segi ekonomi.. politik... perdana menteri kita?? isteri dia lgi lah..beli cincin harga 27 juta kot beli kat U.S.. mana dpt duit tu.. 


            macam2 berlaku.. heisy.. Lebih baik rakyat tak payah masuk campur langsung sbb nti2 plak tahun akan dtg ade rusuhan plak..contohnya rusuhan ttg agama islam dgn kristian. CONTOH.. asalkan kita jlani hidup masing..
-masing..betol tak?? .. Sekian dri putri.. ;)) maapkan putri jika trkasar bahasa..



2 ulasan:

AnggaPra berkata...

hais.. mcm aq pnye post je? :p

Asningtiyas Nasdja Putri berkata...

mne ade.. :P dh lame aq post bnde ni

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...