CARA nak menangani Stress Ketika EXAM !!


Korang stress tak bila Exam dah hampir?? 

CARA -CARA NAK MEnangani STRESS.. 

  • Bulan puasa ni.. masa SAHUR ni lah masa nye ! baca buku rujukan ! jgn tido pulak lepas sahur..         
  • Kalau lepas balik sekolah. tk de kokurikulum.. balik rumah terus baca buku.. buat group ngn kwn
PERINGATAN = Kalau study last minute je.. baik sedia awal2..  hei..kelam kabut nanti.. -.- 
  putri seperti biasa lah.... hehe kantoi... 

          Murid yang bragama islam tu.. bacalah doa sebelum nak bukak kertas soalan tu.. 
      di fikiran..''harap2 soalan nye kacang je''  pandai lah tu.. lepas jawab exam.. mcam nak TERJUN
     BANGUNAN SKOLAH NI JEK  -.-.. terbaik punya.. Balik2 rumah tk nak ungkit lagi exam..
   
Kalau soalan susah mcm2 nk lepaskan geram antaranya----
  •  salahkan kertas soalan tu atau cikgu.. kesian cikgu...
  • ''EEE...  mcm nak koyak2 kan je''
  • Ada yg kata '' aku nak jawab tu,keroncong perut aku !! hei lapar2 '' 
  • NAK terjun bangunan''  cakap2 tpi tk terjun punn.. :P .
 Kalau korang exam.. baik prepared awal2.. bnyak ulangkaji.. yang pling penting always think positive!
       Sekian.. kalau sudi komen2.. putri akan balassss punyerr.. 
       Terr..baikk !!                                         











                                                     

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...