Beli baju raya ade kenangan yg.... -.-


Assalamualaikum…
Hari ahad yang lepas family sy dah plan siap2 nak beli baju raya.. pergi kat chow kit,kuala Lumpur.. 
    First pergi ke kedai kat lorong sibuk tu.. pergi mcm pkul 10.30 lebih macam tu.. Ramai org kat situ.. banyak sale yang murah tapi berkualiti! Selendang,accessories,kuih raya. Dan macam2 ada lah! Datang lah ke chow kit! Haha mcam nk promote kan pulak.
    Tak adalah. Saja nk ajak korang. Baik sediakan payung sebelum hujan. Maksudnya baik kita buat persediaan seblum raya.. sbb ade sesetengah org yg trlalu sibuk,apatah lagi pd  bulan ramadhan .. masa 2 hri sebelum raya baru nk plan bju raye.. mcm
    Last minit kan..

      This year my family plan nak pakai baju sama.. sy ngn mak sy baju same..tpi hampir sama.. -.-“ mcm mana tu??
        Bunga mcm nk sama la.. haa.. ;D but sy beli selendang tortoise biru! Yeay.. mcm tk pernah beli selendang,but try la nak pkai cm ni.. slalunya pkai tudung ala-ala biasa.
      But tak maching ngan bju raye! Mmg pelik. Baju hijau tpi shawl biru.. terbaik!!
 Adik ngn bpk wrne biru. Sama lah jugak… eh ade cerita gempak! Mase nk pergi tudung/shawl tu kan.. pergi kat kedai ni.. walaupun agak sempit,tpi meriah jugak lah..
       
         Tauke kedai tu pakai tudung like Dato’ siti nurhaliza . nak tahu tak lelaki ke perempuan?? Jeng jeng.. lelaki.. maybe dia nak promote ke ape kan.. mane tau.. tapi mmg lawak lah.. tauke ni mesra ..ngn abg pkai bju kuning’’bersih’’ haha.. ape lah..
   Masa mak nk tawar-tawar harga tu kan.. tauke tu tak bagi.. dia kata kalau nk murah malam raye.. nak free ade kat bawah meja ni haa.. ape lgi gelak smua org kt situ.. so byr je lah.. mgalah.. maklumlah raya stahun skali.. ;P
     
            Banyak baju kurung yg cantik..tk tau nak plih mana satu.. aduhai.. so belilah ape yg minat.. ade bju kurung ni sy suka sgt.. tpi patung tu pkai lah! Nk wat cam ne kan.. baju kebaya. Cntik sgt. But kene ikut ketinggian.. ;( (saya pendek) then ade yg sy suka.. baju tu.. wrne hitam tpi bju jrg,bleh pkai bju inner..tpi bila pkerja tu ckp kain yg bwh tu kene ikat’’ mksudnye bkn mcm bju kurung biase tu.. perh.. kalau pergi mane2 dh trcabut dah..
         
           Haha. Apepun.. selamat menyambut hari Ramadhan Al-mubarak, moga kita dirahmati Allah s.w.t.. Wassalam




                     

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...